Bleu du Vercors-Sassenage
Bleu du Vercors-Sassenage, deze kaas verstoppen ze altijd naar ons idee op Rungis, (de Franse kaasmarkt in Parijs.)
Het verhaal is prachtig,
De kaas wordt al vanaf de 14e eeuw gemaakt, en door de AOC bescherming komt de kaas maar in kleine hoeveelheden op de markt. Het grootste gedeelte van de omgevingsbescherming die in de AOC zit, valt binnen een van de mooiste natuurparken van Frankrijk. Rond dit gebied zitten zo’n 165 boerderijen met gemiddeld maar 20 koeien per boerderij, waarvan er maar 16 bio-boerderijen deze kaas maken.
De bereidingswijze is authentiek: mede door de geïsoleerde ligging van de boerderijen zijn de oude tradities bewaard gebleven.
Deze Bio-kaas heeft een mooie natuurlijke witflora korst met genuanceerde rode tekening, de zuivel is totaal anders dan de bekende blauwaderkazen en is romig, melkerig en zacht.
De blauwe ader is heel natuurlijk aards met smaaktonen van bos, paddenstoelen en hooi.
Pracht kaas overal inzetbaar, keuken, borrel, lunch, en dessert

Informatie
Smaakvrienden