Grevenbroecker
Op een steenworp van de bekende Abdij De Achelse Kluis wordt deze eigenwijze blauwaderkaas gemaakt. Peter van kaasmakerij Catharinadal doet iets anders met de blauwader cultuur dan andere kaasmakers. Hij roert de cultuur met de hand door de blokjes wrongel, waardoor een hele mooie geaderde kaas ontstaat. De blauwe cultuur krijgt tijdens de rijping ook iets meer zuurstof, waardoor er een brede complexe smaak ontstaat.
Een prachtige kaas, die je een keer geproefd moet hebben, zeker als bierliefhebber.
Een prachtige kaas, die je een keer geproefd moet hebben, zeker als bierliefhebber.
Informatie
Herkomst
België - Achel
Melk
Koe – Rauwmelks
Familie
Blauwader
Seizoen
Hele jaar, op zijn lekkerst voorjaar en september
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Droog
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
4e plek.
Smaakvrienden
Bier
Donkere trappisten
Wijn
Bijna alles , niet te veel tannine