Lazuli
Deze prachtige Hollandse kaas wordt gemaakt in de Oudwijker kaasmakerij in Lopikerkapel.
Op de boerderij van Marieke en Rutger waan je je even in Italië.
Alle kazen die ze maken hebben namelijk een Italiaanse inslag.
Marieke en Rutger hebben dan ook kaas leren maken in het Noorden van Italië, tegen de Italiaanse Alpen aan.
De basis van de receptuur komt van de Gorgonzola. Het smaakpalet is echter veel breder.
Geur: boter, hooi en peper.
Smaak: zilt en zoet met tonen van room, peper, maggi, hooi, hout en chocolade.
Op de boerderij van Marieke en Rutger waan je je even in Italië.
Alle kazen die ze maken hebben namelijk een Italiaanse inslag.
Marieke en Rutger hebben dan ook kaas leren maken in het Noorden van Italië, tegen de Italiaanse Alpen aan.
De basis van de receptuur komt van de Gorgonzola. Het smaakpalet is echter veel breder.
Geur: boter, hooi en peper.
Smaak: zilt en zoet met tonen van room, peper, maggi, hooi, hout en chocolade.
Informatie
Herkomst
Lopikerkapel - Utrecht
Melk
Koe - Gepasteuriseerd
Familie
Blauwader
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp, Fris
Plek op de kaasplank
4e plek.
Smaakvrienden
Bier
Vlaams bruin, saison, alles wat Barrel aged is (met een slagroomtruffel on the site)
Wijn
Vol body wit, medium body rood en dessertwijn