Regalis Cesar
Chris, onze speurneus op de grote kaasmarkt in Parijs attendeerde ons in 2015 op deze kaas.
Een geheel eigen stijl van kaasmaken, waarbij de kaas rijpt in een paraffine-achtige waslaag.
De kaasmaker werd voor deze kaaskorst geïnspireerd in Australië.
De eigenschap van deze waslaag is dat de kaas minder vocht verliest tijdens het rijpen.
Hierdoor blijft er meer zoete melkachtige wei achter in de kaas als smaakmaker.
De schapen van de kaasmakerij lopen op de bergtoppen van de MIDI-Pyreneeën tot aan de Spaanse grens als landschapsonderhoud. Ze leveren zuivere frisse melk. De kaas heeft een breed smaakpalet met raakvlakken van Roquefort, maar dan beduidend minder zout en een stuk romiger.
Fruitig pikante blauwe ader met smaaktonen van yoghurt, room, champignon en lime.
Een geheel eigen stijl van kaasmaken, waarbij de kaas rijpt in een paraffine-achtige waslaag.
De kaasmaker werd voor deze kaaskorst geïnspireerd in Australië.
De eigenschap van deze waslaag is dat de kaas minder vocht verliest tijdens het rijpen.
Hierdoor blijft er meer zoete melkachtige wei achter in de kaas als smaakmaker.
De schapen van de kaasmakerij lopen op de bergtoppen van de MIDI-Pyreneeën tot aan de Spaanse grens als landschapsonderhoud. Ze leveren zuivere frisse melk. De kaas heeft een breed smaakpalet met raakvlakken van Roquefort, maar dan beduidend minder zout en een stuk romiger.
Fruitig pikante blauwe ader met smaaktonen van yoghurt, room, champignon en lime.
Informatie
Herkomst
Frankrijk - Pyreneeën
Melk
Schaap - Gepasteuriseerd
Familie
Blauwader
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
4e plek.
Smaakvrienden
Bier
Bruin, dubbel, zoete triple, barrel aged
Wijn
Bijna alle wijnstijlen ( niet te hoog in de tannine )