Saint Agur
Saint Agur gemaakt met gepasteuriseerde koemelk uit het dorp Beauzac in het heuvelachtige gebied van de Auvergne, centraal Frankrijk.
De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk , verrijkt met room waardoor het een dubbele roomkaas is 60+.
En rijpt in kelders waardoor er natuurlijke aardse smaaktonen ontstaan, en wordt nog sterker en pittiger naarmate hij ouder wordt.
De zuivel omschrijven wij vaak als sappig, waardoor deze ook goed smeerbaar is.
De smaak is beduidend minder zout dan andere blauwaderkazen, mede door de romige zuivel kunnen we dit wel omschrijven als een vriendelijke blauwaderkaas.
Saint Agur heeft een achthoekige vorm, wat het aansnijden en verwerken makkelijk maakt.
De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk , verrijkt met room waardoor het een dubbele roomkaas is 60+.
En rijpt in kelders waardoor er natuurlijke aardse smaaktonen ontstaan, en wordt nog sterker en pittiger naarmate hij ouder wordt.
De zuivel omschrijven wij vaak als sappig, waardoor deze ook goed smeerbaar is.
De smaak is beduidend minder zout dan andere blauwaderkazen, mede door de romige zuivel kunnen we dit wel omschrijven als een vriendelijke blauwaderkaas.
Saint Agur heeft een achthoekige vorm, wat het aansnijden en verwerken makkelijk maakt.

Informatie
Herkomst
Frankrijk - Auvergne
Melk
Koe - Gepasteuriseerd
Familie
Blauwader
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
5e plek
Smaakvrienden
Bier
Pils, Vlaams rood/bruin, donker
Wijn
Medium body rood, vol body wit