Saveur du Maquis
Maquis is op Corsica en Sardinië een verzamelnaam voor alles wat prikt in het landschap aan vegetatie en struiken. Een verzamelnaam voor een mediterrane biotoop.
Dit Corsicaanse schapenkaasje is wel een ruwe bolster met een blanke pit.
De jonge kaasjes worden ingewassen met de “maquis” die onder andere bestaat uit tijm, rozemarijn en jeneverbes. Onze kaasmaker doet er altijd wat losse takjes, jeneverbessen en pepertjes bij.
Zeker na enkele weken rijping ziet het kaasje er stoer uit met zijn blauwe schimmelculturen aan de buitenkant. Maar in de schone zuivel komen vriendelijke smaaktonen naar boven van friszure schapenmelk, die complexer worden naarmate het kaasje ouder wordt.
Informatie
Herkomst
Frankrij - Corsica
Melk
Schaap - Rauwmelks
Familie
Blauwader
Seizoen
Op z’n lekkerst late lente / vroeg voorjaar
Smaak
Laag, Gemiddeld
Mondgevoel
Droog, Filmend
Smaakgehalte
Fris
Plek op de kaasplank
2e plek.
Smaakvrienden
Bier
Geuze / wilde gisten. (dessert)
Wijn
Lichte witte wijn