Appenzeller
700 jaar geleden werd er in oorkondes al over de Appenzeller Kaas gesproken. In de middeleeuwen lieten de belasting hevende kloosterbroeders in Sankt Gallen deze kaas zich goed smaken.
De Appenzell boeren gebruikten deze kaas vaak als betaalmiddel.
Tegenwoordig zijn er nog 70 kleine zelfstandige boeren die de Appenzeller mogen produceren.
De Appenzell boeren gebruikten deze kaas vaak als betaalmiddel.
Tegenwoordig zijn er nog 70 kleine zelfstandige boeren die de Appenzeller mogen produceren.
Informatie
Herkomst
Zwitserland - Sankt Gallen - Thurgau
Melk
Koe – Rauwmelks
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e plek
Smaakvrienden
Bier
Dubbel, donker, porter en stout
Wijn
Vol body wit en licht rood