Buronoix
Bijzonder kaasje uit de Auvergne, niet alleen bijzonder in vorm ( donutvorm ) maar ook in smaak.
De donutvorm is een bewuste keuze, door het gat in het midden van de kaas rijpt zij niet tot het hart, waardoor de smaaktonen van de korst makkelijk en snel doordringen tot de schone zuivel.
De boerenzuivel is ruig net als de Auvergne zelf, in combinatie met de met notenlikeur gewassen korst maken dit kaasje een bijzondere smaakbeleving. In de regio waar het kaasje wordt gemaakt wordt de Buronoix zowel koud als warm gegeten.
De donutvorm is een bewuste keuze, door het gat in het midden van de kaas rijpt zij niet tot het hart, waardoor de smaaktonen van de korst makkelijk en snel doordringen tot de schone zuivel.
De boerenzuivel is ruig net als de Auvergne zelf, in combinatie met de met notenlikeur gewassen korst maken dit kaasje een bijzondere smaakbeleving. In de regio waar het kaasje wordt gemaakt wordt de Buronoix zowel koud als warm gegeten.

Informatie
Herkomst
Frankrijk - Auvergne
Melk
Koe – Gepasteuriseerd
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e plek
Smaakvrienden
Bier
Zoet blond, dubbel donker, milk stout
Wijn
Vol body wit