Grana Padano
Grana betekent korrel, en de herkomst van deze kaas begint in de 10e eeuw.
De ochtend en de avond melk worden samengevoegd en staan enkele uren stil, hierdoor komt de room aan de oppervlakte, deze wordt gedeeltelijk afgeroomd voordat men aan het kaasmaken begint. Door het afromen wordt de kaas beter houdbaar. Men rijpt de Grana Padano tot wel 36 maanden.
De ochtend en de avond melk worden samengevoegd en staan enkele uren stil, hierdoor komt de room aan de oppervlakte, deze wordt gedeeltelijk afgeroomd voordat men aan het kaasmaken begint. Door het afromen wordt de kaas beter houdbaar. Men rijpt de Grana Padano tot wel 36 maanden.
Informatie
Herkomst
Italië - Lombardije
Melk
Koe – Gepasteuriseerd
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Droog
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e plek
Smaakvrienden
Bier
Pils
Wijn
Droog wit