Pecorino Truffel
Heerlijke Italiaanse borrelkaas, maar onderschat deze schapenkaas niet voor in de keuken.
Elke streek in Italië heeft zijn eigen Pecorino, en is daarom op elke kaasplank terug te vinden, deze kaas heeft alle smaakpapillen nodig. Pas op wat je ernaast presenteert. Pecorino is een verzamelnaam voor alle Italiaanse harde kazen op basis van schapenmelk. De herkomst, bereidingstechniek en de rijpingsperiode bepalen de hardheid en de smaak.
Deze Pecorino wordt rijk geaderd met truffel melange, maak eenvoudige snelle maar smaakvolle pasta door kleine blokjes Pecorino door de warme pasta te roeren. Handje fijngesneden bladpeterselie erdoor en…… aan tafel.
Informatie
Herkomst
Italië - Sardinië
Melk
Schaap - Gepasteuriseerd
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
Als laatste op de plank
Smaakvrienden
Bier
Pils, saison en makkelijke geuze
Wijn
Bijna alles, van bubbel tot zwaar rood