Pecorino
Heerlijke Italiaanse borrelkaas, maar onderschat deze schapenkaas niet voor in de keuken.
Elke streek in Italië heeft zijn eigen Pecorino. Wij hebben de Moliterno, Sardo uit Sardinië en een mooie biologische Pienza uit Toscane.
Pecorino is een verzamelnaam voor alle Italiaanse harde kazen op basis van schapenmelk.
De herkomst, bereidingstechniek en de rijpingsperiode bepalen de hardheid en de smaak.
Een verrassend goed en smakelijk alternatief voor Parmezaan.
Informatie
Herkomst
Italië - Sardinië - Toscane
Melk
Schaap - Gepasteuriseerd
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Droog
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e plek
Smaakvrienden
Bier
Geuze en saison
Wijn
Fruitig rood