Tomme de Savoie
Hou je van Skiën dan hou je ook van Tomme de Savoie.
De rijping, van 2 tot 4 maanden, vindt plaats in grotten, waardoor zich op de natuurlijke grijze korst een roodgele flora ontwikkelt. Doordat de kaas het hele jaar door wordt gemaakt, verschilt de smaak per seizoen, afhankelijk van de graasperiodes van de alpenkoeien in het grensgebied van Frankrijk, Zwitserland en Italië.
De rijping, van 2 tot 4 maanden, vindt plaats in grotten, waardoor zich op de natuurlijke grijze korst een roodgele flora ontwikkelt. Doordat de kaas het hele jaar door wordt gemaakt, verschilt de smaak per seizoen, afhankelijk van de graasperiodes van de alpenkoeien in het grensgebied van Frankrijk, Zwitserland en Italië.
Informatie
Herkomst
Frankrijk - Savoie
Melk
Koe – Rauwmelks
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Droog
Smaakgehalte
Fris
Plek op de kaasplank
2e en 3e plek
Smaakvrienden
Bier
Pils, zoet blond
Wijn
Lichte witte wijn en rosé