Trapp Noix
Trappe Echourgnac Noix wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk door de nonnen van de Abdij van Echourgnac. De melk is afkomstig van boeren rond deze abdij.
Rond 1910 verlieten de Trappisten deze abdij, in 1923 kwamen er Nonnen voor terug die per direct begonnen met het maken van deze kaas in de door de trappisten achtergelaten kaasmakerij.
Het is een zacht, romig en smedige zuivel waar je zowel koud als warm van kunt genieten.
Het bijzondere van deze kaas is dat hij verfijnd is met walnotenlikeur afkomstig van de destilleerderij Du Périgord in Sarlat.
Hierdoor krijgt de kaas een krachtige doch zeer originele geur.
Informatie
Herkomst
Frankrijk - Dordogne
Melk
Koe – Gepasteuriseerd
Familie
Buitenlands hard- halfhard
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e plek
Smaakvrienden
Bier
Trappisten, bok en bruin
Wijn
Vol body wit, medium body rood