Cider brut
L’Hermitière is een eeuwenoud familiedomein waar men al drie generaties lang biologische cider maakt. Sinds 1990 staat Dominique Plessis aan het roer. Samen met zijn partner Martine Doublet moderniseerde hij het bedrijf dat nu voldoet aan alle ecologische eisen. Zij maken hun cider van niet minder dan 20 soorten appels! Die worden geperst en, net als bij wijn, vindt er een fermentatie (gistingsproces) plaats. De suikers worden omgezet in alcohol en het dan verkregen sap wordt gebotteld. Een tweede gisting vindt plaats in de fles waardoor de tintelfrisse bubbels ontstaan. Lekker bij een Camembert.
Informatie
Herkomst
Frankrijk - Normandië
Smaak
Deze cider heeft de frisse geur van appeltjes in de herfst. De mousse is romig en komt lekker fris en opwekkend over. In de mond ook de appeltjes, ver weg wat gisttonen, droog en heel fruitrijk. Een doordrinkertje, en dat niet alleen door het lage alcoholgehalte!