Epoisses Fermier
De originele receptuur komt van de Cisterciënzer monniken (1600). De boeren uit de omgeving namen de receptuur over en verfijnden deze.
Voor de beide wereldoorlogen waren er zo’n 300 boeren die in de omgeving van Epoisses (Cote d‘Or) deze kaasjes maakten. Begin 20e eeuw was het zo goed als over met de productie. Totdat de familie Berthaut rond 1956 hun schouders er weer onder zetten en de oude receptuur van dit delicate kaasje weer nieuw leven inblies.
Deze Fermier – Epoisses wordt gemaakt op één boerderij en extra vertroeteld door Kaasaffineurs van Tricht uit Antwerpen.
Bij de wijnselectie geven wij de Brachetto d‘Acqui als tip. Voor ons is een goede Brachetto één van de mooiste wijnen als combinatie met deze kaas.
Voor de beide wereldoorlogen waren er zo’n 300 boeren die in de omgeving van Epoisses (Cote d‘Or) deze kaasjes maakten. Begin 20e eeuw was het zo goed als over met de productie. Totdat de familie Berthaut rond 1956 hun schouders er weer onder zetten en de oude receptuur van dit delicate kaasje weer nieuw leven inblies.
Deze Fermier – Epoisses wordt gemaakt op één boerderij en extra vertroeteld door Kaasaffineurs van Tricht uit Antwerpen.
Bij de wijnselectie geven wij de Brachetto d‘Acqui als tip. Voor ons is een goede Brachetto één van de mooiste wijnen als combinatie met deze kaas.

Informatie
Herkomst
Frankrijk – Bourgogne, Haute-Marne, Cote d Or
Melk
Koe – Rauwmelks
Familie
Roodkorst kaas
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e of 4e plek
Smaakvrienden
Bier
Cuvee du Chateau
Wijn
Brachetto d’ Acqui






























