Mont d'Or "uitsnij"
De meeste mensen kennen tijdens de wintermaanden de 500 grams Mont d’Or doosjes voor in de oven wel, maar daar is ook een grote variant van.
Leuk als je een feestje heb om eens een grote in de oven te zetten, maar wij snijden er ook puntjes van voor op de borrelplank. (het is ook heerlijk voor de witlof met ham en kaas. Met een klein beetje nootmuskaat en groene peper )
Leuk als je een feestje heb om eens een grote in de oven te zetten, maar wij snijden er ook puntjes van voor op de borrelplank. (het is ook heerlijk voor de witlof met ham en kaas. Met een klein beetje nootmuskaat en groene peper )
Wij hebben een grote voorkeur voor Zwitserse rauwmelkse onder de naam Vacherin Mont d’Or. Er is ook een Franse variant die de naam Mont d’ Or draagt.
De smaaktonen van hout, room en noten komen van de sparrenhouten ring waar het in gerijpt is.
De Mont d’Or is een echte seizoenskaas en is van oktober tot half maart verkrijgbaar
Informatie
Herkomst
Frankrijk en Zwitserland
Melk
Koe - Rauwmelks/Gepasteuriseerd
Familie
Roodkorst
Seizoen
Herfst - Winter
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
2e en 3e plek
Smaakvrienden
Bier
Bruin, bok en winterbieren
Wijn
Licht wit en licht roodlichte witte, lichte rode, wij hadden een leuke ervaring met beaujolais primeur 2023