Pietra
De officiële naam van deze kaas is Toma Pietra, geïnspireerd op de Toma bergkazen uit het noorden van Italië. Een uitgebalanceerde combinatie tussen Italiaanse rijpingsculturen en Hollandse melk maakt deze kaas tot een bijzondere ervaring.
Pietra ( steen ) heeft een verweerde korst, zoals we die kennen uit de Alpen De geur doet denken aan het bos en vochtige kelders.
In de smaaktonen komen vooral bos, kelder, natuursteen, gist en karnemelk naar boven.

Informatie
Herkomst
Lopikerkapel - Utrecht
Melk
Koe - Gepasteuriseerd
Familie
Roodkorst kaas
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Droog
Smaakgehalte
Fris
Plek op de kaasplank
2e en 3e plek
Smaakvrienden
Bier
Vlaams Brune, zoet blond (Hooi en Klomp Triple)
Wijn
Mousserende en frisse witte wijnen.