Rauwe van Steenberg
Wij ontdekten dit kaasje tijdens onze vakantie in Limburg bij de groenteboer in Mechelen.
We waren meteen verkocht, helemaal toen het verhaal van het kaasje duidelijker werd.
Het kaasje wordt gemaakt bij de klassieke Belgische kaasmakerij in Herve – Luik en wordt meerdere keren gewassen met een Nederlandse grappa van Wijndomein Steenbergen uit Epen – Limburg NL.
De zoete complexe smaken, gecombineerd met de romige zuivel maakt dit kaasje veel toegankelijker dan de neus doet vermoeden 😉
Informatie
Herkomst
België – Luik
Melk
Koe – Rauwmelks
Familie
Roodkorst
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e en 4e plek
Smaakvrienden
Bier
Dubbel / donker, Vlaams bruin, fris hoppig blond
Wijn
Vol Body wit, Dessertwijn, Stevig rood ( pas op met hoge tannine )