Reblochon
Als landbezitters bij hun boeren kwamen controleren, diende dit kaasje als pacht betaalmiddel. (1400) De boeren melkten hun koeien dan niet volledig, om aan de landbezitter te laten zien dat het allemaal wat tegen viel. Als de landeigenaar weg was, melkte de boer de koeien nog een keer(reblosser).
Deze melk was dan veel romiger en vetter. Met Reblochon maak je Tartiflette, een heerlijk ovengerecht met aardappelen, spek en ui. De receptuur staat op onze site bij winterrecepten.
Deze melk was dan veel romiger en vetter. Met Reblochon maak je Tartiflette, een heerlijk ovengerecht met aardappelen, spek en ui. De receptuur staat op onze site bij winterrecepten.

Informatie
Herkomst
Frankrijk – Rhône-Alpes, Haute-Savoie
Melk
Koe - Rauwmelks
Familie
Roodkorst
Seizoen
Herfst - Winter
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
2e plek
Smaakvrienden
Bier
Bok, bruin, quadrupel
Wijn
Voorkeur wit uit de Elzas, Savoie, Jura