Silva
De afgelegen boerderij van Michael Steiner ligt op 1.300 meter hoogte in Sud-Tirol. Op deze kleinschalige boerderij met maar 15 Brune-Suisse koeien zorgt hij voor het vee en maakt hij de kaas. Brune-Suisse koeien geven een vollere, vettere melk met veel eiwitten. Dagelijks verwerkt hij deze volle melk tot een roodflora kaas.
Deze rijpt vervolgens vijf weken in schors van de sparrebomen uit het bos rond de kaasboerderij, waardoor de kaas een houtharsachtige smaak krijgt.
Een klein familiebedrijfje, want de opa van Michael snijdt en droogt de sparrenhouten ringen voor de kaas.
Silva is een kaas die je als enige op de kaasplank kan leggen, vergezeld door een mooi glas wijn of bier. De smaakbeleving is namelijk zo breed dat deze voor een avondvullend programma kan zorgen.
Haal deze kaas ruim van tevoren uit de koeling, dan is hij op z’n lekkerst.

Informatie
Smaakvrienden





























