Soumaintrain
In de jaren 70 is deze kaas uit de vergetelheid gehaald en sinds 2016 pas officieel geregistreerd.
Doordat de kaas om de 2 à 3 dagen wordt gewassen met Marc de Bourgogne krijgt de kaas een mooie lichte rode korst.
De kaas wordt ook wel het vriendelijke neefje van de Epoisses en de Langres genoemd. Soumaintrain kan zowel jong als rijp worden gegeten.
Doordat de kaas om de 2 à 3 dagen wordt gewassen met Marc de Bourgogne krijgt de kaas een mooie lichte rode korst.
De kaas wordt ook wel het vriendelijke neefje van de Epoisses en de Langres genoemd. Soumaintrain kan zowel jong als rijp worden gegeten.
Informatie
Herkomst
Frankrijk - Bourgogne, Franche-Comte
Melk
Koe – Gepasteuriseerd
Familie
Roodkorst
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
3e plek
Smaakvrienden
Bier
Tongerlo prior (be)
Wijn
Vol body wit, krachtige rosé