Stella
Bijzonder, eigenzinnig en zeldzaam, zo kunnen we deze prachtige kaas wel omschrijven.
De Stella wordt gemaakt van melk uit een kudde Nederlandse waterbuffels van de familie Vlemmix in Heusden – Noord Brabant.
De melk eigenschappen van de buffel zijn totaal anders en geven deze kaas een eigen structuur en smaak.
De zuivel smelt op je tong en het licht plakkerige korstje is een echte smaakmaker.
Dat komt ook door het brede smaakpalet, zowel in de neus als op de tong vind je smaaktonen terug van gist, boter, hooi, noten, chocolade en paddenstoelen.

Informatie
Herkomst
Lopikerkapel - Utrecht
Melk
Buffel - gepasteuriseerd
Familie
Roodkorst kaas
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp, Fris
Plek op de kaasplank
2e en 3e plek
Smaakvrienden
Bier
Vlaams rood-bruin en zoete triple
Wijn
Licht wit, vol body wit en dessertwijn