Crottin de Chavignol
De Crottin is een Frans geitenkaasje, afkomstig uit de vallei van de Loire net als vele andere Franse geitenkazen, heeft een zacht rimpelachtig korstje. Van binnen is de kaas wat harder. Een ideaal kaasje om eventjes in de oven te doen en met een stokbroodje te eten.
Als in het voorjaar de kruiden tussen het gras beginnen te groeien, leveren de bruine berggeiten de smaakvolste melk. En dat proef je terug in de jonge kaasjes. Na 20 tot 30 dagen worden de kazen scherper en krijgen ze ook wat pikantere culturen aan de buitenkant.
Hij wordt door de Fransen graag gegrild (met honing) voor op de baguette en in de salade of zelfs een paar uurtjes in de witte wijn gelegd.
Informatie
Herkomst
Frankrijk – Centre - Cher
Melk
Geit - Gepasteuriseerd
Familie
Witflora
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Droog
Smaakgehalte
Fris
Plek op de kaasplank
1e plek
Smaakvrienden
Bier
Fruitige tripel, maar durf ook eens Rochefort 8 of Petrus oud bruin in te zetten als aperitief
Wijn
Klassiek sancerre, maar ook pouilly fumé en sancerre rouge