Le Barisien
Le Barisien is een rauwmelkse triple crème kaas, gemaakt door Fromagerie Dongé in het Franse Grand-Est. Triple crème houdt in dat er room aan de melk wordt toegevoegd voordat er aan het kaasmaken wordt begonnen, zo ontstaat er een kaas die smelt op de tong.
De rauwe melk geeft deze kaas een aards en toch een beetje boers tintje, waardoor het heel lekker is met champagne.
De korst is zelfs een beetje bloemig te noemen met wat aangename lichte bitters.
Le Barisien wordt gemaakt volgens traditioneel recept en is de perfecte aanvulling op bijna elke kaasplank, een echte allemansvriend.
Tevens is de kaas een perfecte kaas voor in de keuken, als aanvulling op pasta’s, sauzen, aardappels en groene groentjes.
De rauwe melk geeft deze kaas een aards en toch een beetje boers tintje, waardoor het heel lekker is met champagne.
De korst is zelfs een beetje bloemig te noemen met wat aangename lichte bitters.
Le Barisien wordt gemaakt volgens traditioneel recept en is de perfecte aanvulling op bijna elke kaasplank, een echte allemansvriend.
Tevens is de kaas een perfecte kaas voor in de keuken, als aanvulling op pasta’s, sauzen, aardappels en groene groentjes.

Informatie
Herkomst
Frankrijk - Grand-Est - Champagne-Ardennen
Melk
Koe – Rauwmelks
Familie
Witflora
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
1e plek
Smaakvrienden
Bier
Porter, stout, bruin
Wijn
Vol rood kan, maar niet te veel tannine