Le Petit Diable
Le Petit Diable is een kaas die afkomstig is uit het plaatsje Wierre-Effroy, in het noorden van Frankrijk. De kaasmakerij bevindt zich in de Calais Passage in het heuvelachtige hart van Boulogne, een gebied waar weidegras ziltig is vanwege de zeewind, de Fransen noemen dat zo mooi “pré salé”
De gebroeders Bernard wassen de kaas met Duvel bier. De broodkruim aan de buitenkant heeft twee functies: het houdt de smaak van het bier langer vast en het is een vochtregulator tijdens de rijping.
Door het wassen met bier is het eigenlijk een kaas die bestaat uit twee kaas stijlen, in de basis is het een witflora kaas zoals camembert, maar door het wassen met bier ontstaat er een subtiele roodflora korst zoals munster.
De gebroeders Bernard wassen de kaas met Duvel bier. De broodkruim aan de buitenkant heeft twee functies: het houdt de smaak van het bier langer vast en het is een vochtregulator tijdens de rijping.
Door het wassen met bier is het eigenlijk een kaas die bestaat uit twee kaas stijlen, in de basis is het een witflora kaas zoals camembert, maar door het wassen met bier ontstaat er een subtiele roodflora korst zoals munster.

Informatie
Herkomst
Frankrijk - Normandië
Melk
Koe – Gepasteuriseerd
Familie
Witflora
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
2e plek
Smaakvrienden
Bier
Tripel, saison
Wijn
Fris wit