Robiola Roccaverano
Robiola di Roccaverano, de eerste D.O.P. die in Piemonte werd geregistreerd
Het is een kaas die volgens een eeuwenoude traditie wordt geproduceerd uit rauwe geitenmelk.
Gemaakt volgens strikte richtlijnen die de productie beperken tot een klein stukje Italie. ( Langhe – Noord-Italie).
Het is een kaas die volgens een eeuwenoude traditie wordt geproduceerd uit rauwe geitenmelk.
Gemaakt volgens strikte richtlijnen die de productie beperken tot een klein stukje Italie. ( Langhe – Noord-Italie).
De smaak is romig, fruitig en licht animaal. Heerlijk bij een frisse zomerwijn, maar ook een verfijnde kaas om in de keuken te verwerken.
Informatie
Herkomst
Italië - Piemonte
Melk
Geit – Rauwmelks
Familie
Witflora
Seizoen
Voorjaar - Zomer - Herfst
Smaak
Hoog
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
1e plek
Smaakvrienden
Bier
Fris blond, saison
Wijn
rosé, lichte wit, lichte rood