Roombrie
Een van de meest toegankelijke kazen, de roombrie is een echte klassieker die niet meer weg te denken is uit het kaasrepertoire. Door zijn jonge leeftijd en het toevoegen van een vleugje room heeft de kaas een vriendelijk, mild romig karakter, wat zelfs de jongste kaasliefhebber kan waarderen.
De Ile-de-France is het brieparadijs. In dit gebied vind je geschriften uit 1217 waar de kaas “fromage du pays du brie” wordt genoemd. De kaas dankt zijn naam aan het landschap ten oosten van Parijs dat Pays de Brie wordt genoemd. Dit is zo’n lekkere commerciële niks aan de hand brie, die een Fransman meeneemt voor tussen de middag op z’n stokbroodje. Ik vraag altijd aan de jongens op Rungis (de kaasmarkt in Parijs) of ze voor mij de zwaarste eruit willen halen rond de 2.5 kilo. Dat proef je toch.
Informatie
Herkomst
Frankrijk – Lesquin - Nord
Melk
Koe- Gepasteuriseerd
Familie
Witflora
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
2e plek
Smaakvrienden
Bier
Saison Dupont
Wijn
Wit en niet te complex, zo eentje die ook tussen de middag kan 😉