St Felicien
Deze kaas heeft een zoetige smaak en heeft een eetbare korst. De St. Felicien is vloeibaar bij kamertemperatuur, en heeft een wat mildere smaak dan zijn kleinere broertje, de St. Marcellin.
Het werd van origine van geitenmelk gemaakt. Tegenwoordig alleen nog maar van koemelk. In de geur domineert het aroma van room. In de zachte soms lopende textuur proef je frisse licht dierlijke smaken.
Het werd van origine van geitenmelk gemaakt. Tegenwoordig alleen nog maar van koemelk. In de geur domineert het aroma van room. In de zachte soms lopende textuur proef je frisse licht dierlijke smaken.
Informatie
Herkomst
Frankrijk – Rhône Alpes
Melk
Koe- Gepasteuriseerd
Familie
Witflora
Seizoen
Hele jaar
Smaak
Gemiddeld
Mondgevoel
Filmend
Smaakgehalte
Rijp
Plek op de kaasplank
2e plek
Smaakvrienden
Bier
Tongerlo Prior ( be)
Wijn
Fruitig wit uit de Savoie, rood met weinig rijping stoffen, krachtige rosé