De lekkerste kaasfondue maak je zo



Bio Zwitsers uit Graubünden
250 gram Perla Zoppada
150 gram Tea Fondada
150 ml witte wijn
1 afgestreken eetlepel maïzena

Zwitsers Traditioneel
150 gr Emmentaler
150 gr Gruyère
100 gr Appenzeller.
200 ml witte wijn
1 afgestreken eetlepel maïzena

Zwitsers Klassiek (moitié-moitié)
200 gr Vacherin Fribourgeois
200 gr Gruyere
200 ml witte wijn
1 afgestreken eetlepel maïzena

Frans Savoie-Jura
200 gr Meule de Savoie
200 gr Comté 30 mnd
200 ml witte wijn
1 afgestreken eetlepel maïzena

Belgische Abdij
200 gr Funky Monk
200 gr Bio Excellence
200 ml witte wijn
1 afgestreken eetlepel maïzena

Hollands Boeren
200 gr Bonrepas
200 gr Bio Landvermaak
200 ml witte wijn
1 afgestreken eetlepel maïzena

 

Tips:
• Kaas moet op kamertemperatuur zijn.
• Houd de tijd tussen kopen en bereiden zo kort mogelijk.
• Neem een houten of kunststof lepel.
• Gebruik geen aluminium pan.
• Eerst een knoflook in de pan wrijven.
• Kaasfondue op smaak maken met peper en nootmuskaat.
• Alles schoonmaken met koud water.                  

Werkwijze:

  1. Zet de kaasfondue pan in warm water in de wasbak.

  2. Verhouding: Bij 200gr kaas 100ml wijn (één sherryglas)

  3. Verwarm de wijn tot ze begint te bruisen, maar niet kookt. Hand voor hand de geraspte kaas er in.
    (vanaf nu mag de massa absoluut niet meer koken, maar wel tegen de kook aan.)

  4. Elke hand moet volledig opgenomen zijn door de wijn, voordat je de volgend de hand er in doet.

    Dit klusje vraagt om veel geduld en liefde

  5. Als de massa aan een broodje blijft plakken is je fondue klaar.

  6. Meng een afgestreken eetlepel maïzena met een beetje wijn of room in een glas. Roer dat erdoor heen.

    Goed roeren tot een mooie homogene massa.

  7. Lekker met  desem brood, olijfje, Brandt en Levi worstje, rauwe ham, uitje en augurkje, lekkere rauwkost.

  8. Eet smakelijk!

    Heeft u nog vragen of wilt u bestellen kunt u bellen naar De kaaskamer Hooi en Klomp 035-6248824.