
Ingrediënten
-
1 teen knoflook, gekneusd
-
100 ml witte wijn
-
1/2 citroen
-
300 ml slagroom
-
snufje nootmuskaat
-
150 gr Parmezaanse kaas, plus 3 cm korst van de kaas
-
1 theel. maïzena, opgelost in 1 eetl. water
-
knapperig brood om te dopen
Bereidingswijze
-
Verwarm de knoflook, witte wijn en een beetje citroensap een paar minuten in een steelpan met een dikke bodem of een speciale kaasfondue pan
-
Voeg de room, nootmuskaat, zwarte peper en kaaskorst toe en roer goed door.
-
Laat vijf minuten pruttelen, haal dan de kaaskorst en de knoflook uit de fondue.
-
Roer daarna de geraspte kaas door de fondue.
-
Maak de fondue wat dikker met het Maïzena-papje.
-
Serveer met het knapperige brood