Smaakverhaal #1: Hollandsche Meesters

Met ons eerste smaakverhaal willen wij de kaasmakerij van de Hollandsche Meesters in het zonnetje zetten. Wij hebben de gepassioneerde kaasmakers 7 jaar geleden voor het eerst een hand gegeven, daarbij voelde wij al dat deze club goed bij ons passen. De Hollandsche Meesters hebben een kleine ambachtelijke kaasmakerij met daaraan gekoppeld vier kleinschalige kuddes met bijzondere ras eigenschappen. Zo werken ze bij de Hollandsche Meesters, met Montbéliarde en Blaarkop koeien, het Friese melkschaap en een kudde Saanen Geiten en alle kuddes geven Biologische melk.

Bij de Hollandsche Meesters hebben ze verstand van 'Affineren'. Letterlijk vertaalt: het verfijnen van de kaas. Kaas met een natuurkorst leeft en verdient dagelijks aandacht; wassen, keren, verzorgen. Met affineren verfijnen wij de kaas. Kaas rijpt niet vanzelf, daar is liefde en vakmanschap voor nodig. 

Al vier jaar vertroetelen ze ook onze Bio – Landvermaak kazen. De natuurlijke omstandigheden van hun pakhuis gecombineerd met kennis en geduld geeft onze Landvermaak dan ook zijn bijzondere smaak die eigenlijk moeilijk te omschrijven is, dat moet je proeven.

 

Nieuwer bericht →