Dagmar

Toen Dagmar Mennes vier jaar geleden een baantje voor de zaterdag zocht, ging ze een aantal winkels op de Gijsbrecht langs, tot ze bij de Kaaskamer Mathilde tegen kwam. Ze kenden elkaar al van de manege, waar Mathilde les gaf, waardoor er meteen een klik was. 

Dagmar volgt een studie over aardwetenschappen en dan met name het ontstaan van natuurrampen en het beïnvloeden van aardverschuivingen door bijvoorbeeld het planten van bomen en struiken. In april begint ze aan haar masterscriptie. Ze hoopt na het afronden van deze studie verder te kunnen met wetenschappelijk onderzoek.Ze woont doordeweeks in een studentenhuis in Zeist. In het weekend is ze bij haar ouders in Hilversum. 

Ze leest veel, het liefst in het Engels, waaronder naslagwerken over kaas. Ze heeft echter het meeste van Eds kaasverhalen geleerd. En met een glimlach voegt ze toe: ‘En door veel en vaak te proeven. Ik neem in het weekend vaak de gekke en onverkoopbare hoekjes van de kaas mee.’

In haar vrije tijd bekijkt Dagmar graag films, bezoekt musea, doet aan stijldansen, rijdt paard en haakt, het liefst pannenlappen. Als ze thuis is, kookt ze samen met andere studenten pasta’s en curry’s. Maar die halen het toch niet bij de andijviestamppot van haar moeder.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →