Mirjam

Mirjam werkt sinds januari 2019 bij de Kaaskamer. Na haar opleiding als dierenartsassistent en een kortdurende ervaring in zo’n praktijk koos ze ervoor om te gaan werken in een kaaswinkel. Daar bleef ze twaalf jaar, wat erg goed bij haar past, omdat ze zichzelf omschrijft als een trouwe werknemer, zolang ze zich daar thuis voelt. In die twaalf jaar werd het haar duidelijk dat kaas en kaas verkopen haar passie is. Zo besloot ze, op zoek naar een andere baan, alle kaaswinkels in de omgeving langs te gaan en kon ze al snel bij Ed en Mathilde terecht. En als we haar mogen geloven blijft ze hier nog vele jaren werken.

Mirjam vindt het leuk om aan de presentatie van de kazen in de winkel te werken. Ze was gewend om alle kaas voor te snijden en klaar te leggen, zodat klanten ze zelf konden pakken. Bij de Kaaskamer staat vers van het mes hoog in het vaandel, waardoor klanten kunnen zien hoe groot het stuk is en dat het vers afgesneden wordt. Sinds Mirjam hier werkt is er een mix ontstaan tussen vers afsnijden en presenteren van kazen die al gesneden zijn. Dat kan betekenen dat klanten soms wat langer moeten wachten tot ze aan de beurt zijn. ‘Maar ik merk dat dat geen probleem is, want we hebben zelden ongeduldige klanten’. 

Door haar ervaring heeft ze veel kennis van kazen en interesse in andere kaaswinkels. Zo moet ze tot grote hilariteit van haar twee kinderen en partner, iedere kaaswinkel in om te kijken hoe zij het presenteren en welke kaas ze verkopen. Om steeds trots te constateren dat haar eigen kaaswinkel een mooi ambachtelijk assortiment van kleine boerderijen en kaasmakers in de omgeving heeft.

Ze werkt met veel plezier, vooral als klanten tijd hebben voor een praatje, bijvoorbeeld over de kaas die iemand op haar aanraden meegenomen heeft: ‘Wat het werken hier leuk maakt, is het ons kent ons gevoel, zoals bij een dorp past’.

Wanneer Mirjam niet werkt, geniet ze van haar gezin, volgt ze groepslessen bij de sportschool en borrelt ze graag met vrienden.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →