Frisse venkel-mango salade met warme Crottin

Voor 4 personen als bijgerecht of voor twee personen als hoofdgerecht.

Tip:
Zet de oven aan om de grill stand voor te verwarmen.

Voor de salade:
Krop sla
Mango
Venkel
Avocado

Snijd alle ingrediënten schoon zoals je gewent bent, was de krop sla en maak deze weer droog.
Meng met de hand voorzichtig de mango, venkel en avocado door elkaar. Houd de droge sla apart.

Voor de dressing:
1 el zonnebloem olie
2el olijfolie
1el ahorn siroop of honing
2tl mosterd
2tl citroensap.

Doe alle ingrediënten in een kommetje even kloppen met vork of theelepel tot alle ingrediënten de kleur van de mosterd hebben aangenomen en klaar is.

 

Kaas:
2 stuks Crottin de Chavignol.

Doe een stuk bakpapier in een ovenschaaltje die onder de grill past. Zet de twee Crottin in het midden op het bakpapier, en schuif ze voor 4 minuten onder de grill. Als je crottin na 4 minuten uit de oven haalt zijn ze al zachter geworden.
Bedruip de twee crottin met honing en zet ze nog even voor twee minuten terug onder de grill.
Niet te lang wat dan storten ze in.

 Opmaak:

Verdeel de droge en hand gescheurde Hollandse krop sla over twee borden.
Doe hier de mosterd dressing druppelsgewijs over heen.
Leg nu in het midden van je slabedje een hand van de venkel, avocado, mango mix.
Schuif een dun spateltje of een pannenkoekenmes onder de warme Crottin en leg die bovenop de mix.
Beetje peper uit de molen over de salade en net iets meer over je Crottin.

Er zou evt. nog een BBQ worstje van de mannen van Brandt en Levi bij mogen, die gaat heel goed samen met de mosterd dressing ;-)

Laat het smaken.

Team Hooi en Klomp.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →