Italiaanse kaasfondue
Ingrediënten
- 1 teen knoflook, gekneusd
- 100 ml witte wijn
- 1/2 citroen
- 300 ml slagroom
- snufje nootmuskaat
- 150 gr Parmezaanse kaas, plus 3 cm korst van de kaas
- 1 theel. maïzena, opgelost in 1 eetl. water
- knapperig brood om te dopen
Bereidingswijze
- Verwarm de knoflook, witte wijn en een beetje citroensap een paar minuten in een steelpan met een dikke bodem of een speciale kaasfondue pan
- Voeg de room, nootmuskaat, zwarte peper en kaaskorst toe en roer goed door.
- Laat vijf minuten pruttelen, haal dan de kaaskorst en de knoflook uit de fondue.
- Roer daarna de geraspte kaas door de fondue.
- Maak de fondue wat dikker met het Maïzena-papje.
- Serveer met het knapperige brood
Bestellen heeft onze voorkeur.
Bel of WhatsApp naar kaaskamer Hooi en Klomp 035-6248824.