Tartiflette met Reblochon
Het bekendste gerecht bereid met de Reblochon is Tartiflette.
Wie weet gaan we dit jaar nog schaatsen en bij schaatsen hoort stevig eten. Voor je het weet heeft de kou je te pakken en kun je van vermoeidheid en de hongerklap geen meter meer glijden op je ijzers. Een goede bodem is dus geen overbodige luxe en hier lees je precies hoe je het moet maken.
Wat heb je nodig? : (voor twee hongerige schaatsers)
- 1 hele Reblochon van pak ‘m beet 450 gram
- 500 gram Amandine-aardappeltjes, gekookt in de schil
een uitje – 200 gram verse spek, fijngesneden in blokjes (even kort blancheren) - 200 gram van je favoriete sla zonder dressing (wat rucola met gele andijvie misstaat niet)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de Reblochon plat doormidden (je hebt nu een boven en een onderkant)
- Leg de onderste helft in een ovenschaal (schaal met ongeveer dezelfde diameter heeft de voorkeur)
- Snijd de gekookte aardappelen in plakken en leg ze op de kaas
- Snijd de ui in halve maantjes en leg ze op de aardappelen
- Doe daar weer aardappelschijfjes op en vervolgens de geblancheerde spek
- Dek het geheel af met de andere helft van de kaas
- Schuif dit kunstwerkje in de oven
Na 30 minuten is het al klaar!
Heb je een diep bord? Leg er een handje sla op met daar op een flinke schep Tartiflette. Een heerlijk frisse, volle witte wijn uit de Loire erbij.
Eet smakelijk!