Lente risotto met raapstelen en Robiola
Een lekkere Robiola (geitenkaas) van de Italian Food Hunter met risotto en raapstelen
Ingrediënten voor 4 pers
- 400 gr risotto
- 2 bosjes gewassen raapstelen
- halve Robiola
- 1 ui
- 100 gr boter
- 200 ml wijn
- 1 liter paddenstoelenbouillon
Bereiding
- Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de bouillon op het fornuis staan.
- Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten als je het lekker vind mag het 15 minuten tot ze licht bruin zijn.
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg een scheut paddenstoelenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
- Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
- Snijd de raapstelen fijn en roer dit aan het eind er door .
- Snijd de Robiola in kleine stukjes en serveer het op het bord erbij
- Peper en zout aan tafel
- Als je het lekker vind mag er een bruin gebakken speklap bij met peper en nootmuskaat