Quasiquiche met BoerenLeidse kaas
Deze spinazietaart heeft alles wat je van een quiche mag verwachten: romig, kazig en hartig. Hij heeft echter geen deegbodem en daarom noemen we deze taart een quasiquiche.
Ingrediënten voor een quiche
- 500 gr spinazie
- 2el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eieren
- 200gr dikke yoghurt (hangop)
- 300gr BoerenLeidse kaas (geraspt of kleine blokjes)
- versgeraspte nootmuskaat
- zout en peper
- quichevorm (22cm) of ovenschaal met bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180graden
- Doe de spinazie met aanhangend vocht in een pan en laat in een paar minuten op hoog vuur slinken. Stort in een vergiet en laat uitlekken. Hak de spinazie fijn, doe terug in het vergiet en laat opnieuw uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem, voeg de ui en een snufje zout toe en fruit de ui 5 minuten glazig. Roer de uitgelekte spinazie erdoor, haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Meng de eieren, de yoghurt en de kaas door de spinazie. Proef en maak het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel dit mengsel in een ovenschaal met bakpapier. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de quiche uit de oven minimaal 10 minuten staan, voordat je hem aansnijdt.
- Lekker met een groene salade.
Eet smakelijk !