Salade met Stichelton en vijgen
Ingrediënten voor 2 personen
Dressing
- sap van een 1/2 sinaasappel
- 1 el ahornsirop
- 1 el rode wijnazijn
- snufje zout en peper uit de molen
- 1 el extra vergine olijfolie
Salade
- 1 krop radicchio
- 1/2 venkelknol
- 120 g Stichelton
- 2 vijgen
- 1 perzik/nectarine
- 2 tenen knoflook
- 3 rauwe rode bieten
Bereiding
- Doe de rode bieten in de oven: 90 min op 180 graden. En laat afkoelen.
- Maak de dressing en zet opzij.
- Voor de salade: snijd de halve venkel in kleine plakken met de mandoline. Snijd 2 tenen knoflook zo dun mogelijk en schil de perzik of nectarine in 8 parten los van de pit. Snij de radicchio fijn en bewaar 2 bladeren om de salade in te serveren.
- Doe roomboter in de koekenpan en snijd de vijgen door de midden. Leg ze met de snijkant naar beneden en bak ze ongeveer 2 min. Het vruchtvlees moet bruin verkleuren.
- Haal het velletje van de biet af en snijd hem in 16 kleine partjes.
- Meng de venkel, radicchio, bieten en de dressing.
- Doe deze salade in een radicchioblad.
- Verdeel de vijgen en de perzik of nectarine op de salade
- Brokkel de Stichelton erover.
- Strooi er evt. een klein beetje bladpeterselie voor de kleur over.
Lekker met Omer blond bier of Muscadet witte wijn
Eet smakelijk !