De lekkerste kaasfondue maak je zo

 

Wij raspen de kaas voor u (zelf nog wijn en overige ingrediënten toevoegen)

Werkwijze:

  1. Zet de kaasfondue pan in warm water in de wasbak.

  2. Verhouding: Bij 200gr kaas 100ml wijn (één sherryglas)

  3. Verwarm de wijn tot ze begint te bruisen, maar niet kookt. Hand voor hand de geraspte kaas er in.
    (vanaf nu mag de massa absoluut niet meer koken, maar wel tegen de kook aan.)

  4. Elke hand moet volledig opgenomen zijn door de wijn, voordat je de volgend de hand er in doet.

    Dit klusje vraagt om veel geduld en liefde

  5. Als de massa aan een broodje blijft plakken is je fondue klaar.

  6. Meng een afgestreken eetlepel maïzena met een beetje wijn of room in een glas. Roer dat erdoor heen.

    Goed roeren tot een mooie homogene massa.

  7. Lekker met  desem brood, olijfje, Brandt en Levi worstje, rauwe ham, uitje en augurkje, lekkere rauwkost.

  8. Eet smakelijk!

    Tips:
    • Kaas moet op kamertemperatuur zijn.
    • Houd de tijd tussen kopen en bereiden zo kort mogelijk.
    • Neem een houten of kunststof lepel.
    • Gebruik geen aluminium pan.
    • Eerst een knoflook in de pan wrijven.
    • Kaasfondue op smaak maken met peper en nootmuskaat.
    • Alles schoonmaken met koud water.                  

    Bestellen heeft onze voorkeur. 
    Je kan bellen of Whatsappen naar Hooi & Klomp 035-6248824.
    Mailen kan ook: kaas@hooienklomp.nl
    Of kijk bij online kaas.

← Ouder bericht