Over ons

Bij Ed thuis ging het vroeger altijd al om eten. Als kind in een echte slagersfamilie is het hem met de paplepel ingegoten. Oma had tot haar 78ste  een eigen slagerij, Ed z’n vader was gespecialiseerd in kruiden voor restaurants en slagerijen en Ed’s broer is nog steeds culinair adviseur voor slagerijen en horeca. Ed was het “zwarte schaap” en ging in de groente werken en vervolgens houten huizen timmeren. Mathilde was altijd druk in de weer met paarden en gaf les op de ponyclub van haar ouders.  En heeft van Ed leren waarderen wat echt lekker eten is.

In mei 2013 gaven wij een wending aan ons werkende leven en zijn we een heel andere pad ingeslagen. Voor ons geen paarden of houten huizen meer … maar kaas.

Onze liefde voor het buitenleven en de natuur past perfect bij de drijfveren van de boer en kaasmaker waar we nu op het erf komen. En dat proef je terug bij de kazen die bij ons op de plank liggen.

Wij voelen ons nu als kaasboer zelfs een beetje verbonden met de koeien die we in de wei zien staan. Als we een mooi koppel koeien zien roepen we: “Wel lekkere melk maken hé“ ;-)

Met plezier komen wij dagelijks ons bed uit voor het kiezen van de mooiste producten en fijnste smaken. Respect voor de natuur, dierenwelzijn en de seizoenen zijn daarbij vanzelfsprekend.

We hebben een echte kaaswinkel: ongeveer 45 Hollandse (het liefst boeren) harde kazen, 90 Hollandse en buitenlandse zachte kaasjes. En dan nog zo’n 30 Europese harde kazen, zoals Bergkazen, Pecorino’s  en Manchego’s

De witte wijn uit Zeeland als huiswijn, klassiek bier uit Wallonië als huisbier, plus alle smaakvolle Franse specialiteiten, maken het voor ons helemaal af!

Wij doen het samen met een fijn team vrienden (lees collega’s). Wij praten met z’n allen graag over kaas en vinden het erg leuk om u te inspireren tot een mooi kaasplateau of een smakelijke boterham.

Wij vinden niks leuker dan onze kennis met u te delen. Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten voor kaastips, weetjes, proeverijen, workshops en evenementen.

Smakelijke groet van;

Ed Hooimeijer en Mathilde Klomp