Ons team

Wat is je favoriete kaas?

Emma

De eerste borrelkaas die ik zelf meenam van de kaaskamer tijdens mijn proefdagen. De Picta Fleur is een schitterend geitenkaasje dat wordt gerijpt in as van druiven bladeren en op kastanjebladeren, en hij smaakt heerlijk fris. Past goed bij een desem cranberry broodje van Matthijs Boon.

Mathilde

Meester Affineurs Saanen Geit wordt bereid uit raszuivere biologische melk van geitenhouderij van Dijk in Achterberg. En gemaakt door Meester Affineurs te Rhenen.
Deze kaas heeft een mooie natuurkorst die ook nog eens heel lekker is . De smaak is heel natuurlijk en zacht van smaak.
Elke week neem ik een stukje mee naar huis.

Dagmar

De lekkerste kaas in de winkel vind ik de geitenkaas met fenegriek. Geitenkaas is voor mij al een traktatie van zichzelf en de fenegriekzaadjes zorgen voor walnootachtige smaak die super lekker is met fris romige geitenkaas. Geitenkaas doet me altijd aan het voorjaar denken. Ik denk dan aan de pasgeboren lammetjes in de wei en daar wordt ik altijd vrolijk van. De lammetjes staan in de koude wintermaanden lekker binnen, maar als ik de geitenkaas met fenegriek eet is het voor mij toch een klein beetje lente.

Mirjam

Eén van mijn favoriete kazen is de Régalis César.
Dit prachtige kaasje met bijzondere en herkenbare korst komt uit de Pyreneeën en is gemaakt van schapenmelk. Ik heb niet eerder zo'n romig kaasje geproefd al deze. Het blauw geaderde kaasje is pikant maar door de volle romige smaak zeer toegankelijk en één van de meest populaire blauwe kazen bij ons in de winkel. Dus wilt u echt iets bijzonders proeven….

Ed

Zo liep ik in de Parijse kaashallen op tegen Jean Pierre. Jean Pierre koopt in een dal van de Franse Alpen jonge Abondance kazen bij de kleine boeren. Daarna verfijnt J.P zijn kazen zelf in zijn houten pakhuisje. Rauwmelkse kazen van berg koeien , dat geeft een berg smaak. Dat maakt deze Abondance mijn favoriete kaas.