Marin

Marin Tjebbes werkt op dinsdagmiddag, woensdag en eenmaal in de veertien dagen op zaterdag in de Kaaskamer. Het bevalt haar erg goed: ‘Als ik doe wat ik leuk vind, dan voelt het niet als werken.’

Daarnaast heeft ze tijd om in ieder geval drie keer per week naar de sportschool te gaan, waarbij ze graag aan krachttraining met gewichten doet. Vervelen doet ze zich nooit: ze is graag met haar handen bezig, zoals het maken van armbanden van kleine kraaltjes en meubels opknappen. Omdat praktisch werken haar altijd al beter lag dan studeren, besloot ze een opleiding tot goudsmid te volgen. Een groot succes, totdat er ook in deze studie echte studieboeken aan te pas kwamen.

Na veel bijbaantjes en een studie aan de Media-academie rolde ze via via in de televisie- en filmwereld. Daar werd ze beeld- en geluidstechnicus en verzorgde ze de eindregie voor verschillende omroepen. Zo kwam ze bij de afdeling planning van Disney en later bij regionale omroepen, waar ze verantwoordelijk was voor de reclameblokken. Bij alles wat ze aanpakte, hield ze zich vast aan de wijsheid van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan’.

Zo is ze op 1 april 2023 in de Kaaskamer begonnen, waar ze het een uitdaging vindt om precies het gewicht af te snijden waar een klant om vraagt. Eten en koken zijn haar favoriete hobby’s, waarbij ze graag haar eigen bouillon trekt en klassiekers als draadjesvlees kookt. De liefde voor koken heeft ze van haar oma, met wie ze van jongs af aan al in de keuken stond. 

Marin, die volgens Ed een zuivere smaak heeft en daardoor goed kan proeven, vindt het leuk om het klanten naar de zin te maken. Ze voelt zich in de Kaaskamer als een vis in het water (of misschien in dit geval, als een muis in een kaaspakhuis) door de samenwerking in het team en het contact met de klanten die ze steeds beter leert kennen.

← Ouder bericht