Emma

Het eerste baantje van Emma van Elburg was aan de kassa bij Albert Heijn. Iedere zaterdagmorgen begon met zwaaien naar de mensen van de kaaswinkel aan de overkant. Toen Ed en Mathilde extra personeel zochten, volgde al snel een echte kennismaking. Met als gevolg dat ze nu al meer dan drie jaar op zaterdag, soms wanneer er collega’s ziek zijn en in drukke tijden, zoals met Kerstmis, in de kaaswinkel werkt.

Tot voor kort woonde ze in Hilversum, maar nu ze in Amsterdam studeert, komt ze alleen in de weekenden thuis bij haar ouders. Maar dat ook wordt in de komende tijd minder, als ze eens in de veertien dagen op zaterdag gaat werken. Haar studie ‘Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie’ en het studentenleven vragen steeds meer aandacht en tijd. Ze houdt zich in haar studie vooral bezig met de medische kant van de antropologie: hoe komt het dat een bepaalde ziekte in sommige delen van het land meer voorkomt?

Emma wil het voorlopig niet missen. ‘Het werken met het team hier en de verschillende werkzaamheden, zoals snijden, presenteren en maken van een kaasplankje vind ik nog veel te leuk’.

Als Emma tijd heeft, loopt ze graag hard in de natuur, leest ze veel, van fictie en non fictie tot poëzie en gaat ze graag naar de film.

Over tien jaar hoopt ze zeker haar studie afgerond te hebben en in het onderwijs te werken. Het coachen van docenten om te zorgen dat leerlingen met ADD en ADHD beter begeleid worden lijkt haar een mooie uitdaging en gezien haar eigen ervaringen een bittere noodzaak.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →