Mathilde

Mathilde kent Ed al heel lang. Ze hebben elkaar leren kennen, toen ze beide bij de Boni in Loosdrecht werkten. Na de Mavo en het MDGO werkte Mathilde op een manege voor mensen met een beperking. Na achttien jaar stopte ze daar om de administratie van Eds bedrijf te doen en haar moeder te helpen op haar ponyclub. 

In het voorjaar van 2013 besloten Mathilde en Ed van de ene op de andere dag een Kaaswinkel op de Hilvertsweg over te nemen. Niet dat ze iets van kaas wisten, maar het was al een bestaande winkel met een aantal vaste klanten, dus wat kon ze gebeuren? Op 14 mei 2013 sneden ze het eerste stuk kaas in hun eigen kaaswinkel. Mathilde combineerde het in het begin nog met de  paardrijlessen bij haar moeder. Een spannende tijd waar ze nu met veel plezier op terugkijkt.

Nadat ze veel kaaswinkels en -boerderijen bezocht hadden en stapels boeken over kaas en kaasmaken hadden gelezen, bleek kaas echt hun passie te zijn. En dus besloten ze na vijf jaar te verhuizen naar de huidige winkel aan de Gijsbrecht.

Mathilde houdt zich de laatste tijd meer bezig met de zaken die minder zichtbaar, maar o zo noodzakelijk zijn, zoals administratie, website, nieuwsbrief en sociale media. Ze geniet ervan om inzicht te hebben in de cijfers en op grond daarvan beslissingen te nemen. Voor de website en nieuwsbrief maakt ze foto’s die laten zien hoe trots ze is op de winkel. In al deze activiteiten wil Mathilde uitstralen waar Hooi en Klomp voor staat: Echt met smaak, respect voor dier, mens en grondstof. En daar moeten de teksten en de foto’s een beeld van geven, zodat mensen kunnen zien dat de Kaaskamer echt anders dan anders is.

Mathilde werkt vaak vanuit huis en is minder in de winkel te vinden. Wanneer ze vrij is, gaat ze graag fietsen op haar racefiets. Of een paar uur wandelen. Ook leest ze graag een boek en houdt ze van lekker eten, zelf koken en af en toe een restaurant bezoeken.

Als ze naast al haar activiteiten voor de winkel iets van haar werk mee naar huis neemt, zijn dat kaasjes uit de rode kast voor de borrel in het weekend en geiten- of schapenkaas voor het ontbijt.

En wil je weten of Mathilde spijt heeft van de beslissing om tien jaar geleden een kaaswinkel met Ed te beginnen, dan is het veelzeggend als je hoort wat ze over tien jaar wil doen: hetzelfde, maar dan met wat meer personeel en vrije tijd.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →