Italiaanse kaasfondue

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, gekneusd

  • 100 ml witte wijn

  • 1/2 citroen

  • 300 ml slagroom

  • snufje nootmuskaat

  • 150 gr Parmezaanse kaas, plus 3 cm korst van de kaas

  • 1 theel. maïzena, opgelost in 1 eetl. water

  • knapperig brood om te dopen

Bereidingswijze

  • Verwarm de knoflook, witte wijn en een beetje citroensap een paar minuten in een steelpan met een dikke bodem of een speciale kaasfondue pan

  • Voeg de room, nootmuskaat, zwarte peper en kaaskorst toe en roer goed door.

  • Laat vijf minuten pruttelen, haal dan de kaaskorst en de knoflook uit de fondue.

  • Roer daarna de geraspte kaas door de fondue.

  • Maak de fondue wat dikker met het Maïzena-papje.

  • Serveer met het knapperige brood

 

Bestellen heeft onze voorkeur.
Bel of WhatsApp naar kaaskamer Hooi en Klomp 035-6248824.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →