Kaasfondue met kinderen (én zwangerproof)

Familiekaasfondue (4 personen)
600 gr Hooi en Klomp Jong Belegen
400 ml bouillon (kip)
100 ml appelsap
100 ml koude melk
2 afgestreken eetlepels maïzena

Tips:
• Kaas moet op kamertemperatuur zijn.
• Houd de tijd tussen kopen en bereiden zo kort mogelijk.
• Neem een houten of kunststof lepel.
• Gebruik geen aluminium pan.
• Alles schoonmaken met koud water.
• Houdt de kaassaus warm boven een theelichtje.

Werkwijze:

  1. Zet de kaasfondue pan in warm water in de wasbak.

  2. Breng de bouillon aan de kook en zet hierna het vuur lager.

  3. Voeg hand voor hand de geraspte kaas erbij en blijf goed roeren.

  4. Elke hand moet volledig opgenomen zijn door de bouillon, voordat je de volgend de hand er in doet.
    Dit klusje vraagt om veel geduld en liefde.

  5. Voeg hierna de appelsap toe en blijf goed roeren.

  6. Meng de maïzena met de koude melk en voeg dit toe aan de kaassaus. Goed roeren tot een mooie homogene massa. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

  7. Als de massa aan een broodje blijft plakken is je fondue klaar. Lekker met desem brood, ham, bloemkool, broccoli, cherrytomaatjes en pitloze druiven, maar ook krieltjes (voorgekookt) en soepstengels doen het goed bij de kinderen.

  8. Eet smakelijk!

    Bestellen heeft onze voorkeur.
    Bel of WhatsApp naar kaaskamer Hooi en Klomp 035-6248824.

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →