Salade met Stichelton en vijgen

Ingrediënten voor 2 personen                              

Dressing:  sap van een 1/2 sinaasappel                 
                 1 el ahornsirop
                 1 el rode wijnazijn
                 snufje zout en peper uit de molen
                 1 el extra vergine olijfolie

 Voor salade: 1 krop radicchio 
                      1/2 venkelknol 
                      120 g 
Stichelton 
                      2
 vijgen 
                      1 perzik/nectarine
                      2 tenen knoflook
                      3 rauwe rode bieten

  • Doe de rode bieten in de oven: 90 min op 180 graden. En laat afkoelen.
  •  Maak de dressing en zet opzij.
  • Voor de salade: snijd de halve venkel in kleine plakken met de mandoline. Snijd 2 tenen knoflook zo dun mogelijk en schil de perzik of nectarine in 8 parten los van de pit. Snij de radicchio fijn en bewaar 2 bladeren om de salade in te serveren.
  • Doe roomboter in de koekenpan en snijd de vijgen door de midden. Leg ze met de snijkant naar beneden en bak ze ongeveer 2 min. Het vruchtvlees moet bruin verkleuren.
  • Haal het velletje van de biet af en snijd hem in 16 kleine partjes.
  • Meng de venkel, radicchio, bieten en de dressing.
  • Doe deze salade in een radicchioblad.
  • Verdeel de vijgen en de perzik of nectarine op de salade
  • Verdeel de vijgen en de perzik of nectarine op de salade
  •  Brokkel de Stichelton erover.
  •  Strooi er evt. een klein beetje bladpeterselie voor de kleur over.

 Lekker met Omer blond bier of Muscadet witte wijn

Eet smakelijk ! 

        

← Ouder bericht