Quasiquiche met BoerenLeidse kaas

Quasiquiche met BoerenLeidse kaas Deze spinazietaart heeft alles wat je van een quiche mag verwachten: romig, kazig en hartig. Hij heeft echter geen deegbodem en daarom noemen we deze taart een quasiquiche.  Ingrediënten voor een quiche 500 gr spinazie 2el olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eieren 200gr dikke yoghurt (hangop) 300gr BoerenLeidse kaas…

Salade met Stichelton en vijgen

Salade met Stichelton en vijgen Ingrediënten voor 2 personen Dressing sap van een 1/2 sinaasappel 1 el ahornsirop 1 el rode wijnazijn snufje zout en peper uit de molen 1 el extra vergine olijfolie  Salade 1 krop radicchio 1/2 venkelknol 120 g Stichelton 2 vijgen 1 perzik/nectarine 2 tenen knoflook 3 rauwe rode bieten Bereiding Doe…

Lente risotto met raapstelen en Robiola

Lente risotto met raapstelen en Robiola Een lekkere Robiola (geitenkaas) van de Italian Food Hunter met risotto en raapstelen Ingrediënten voor 4 pers 400 gr risotto 2 bosjes gewassen raapstelen halve Robiola 1 ui 100 gr boter 200 ml wijn 1 liter paddenstoelenbouillon Bereiding Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook, draai het…

Pastagerecht met boerenkaas

Pastagerecht met boerenkaas Ingrediënten; 300-400gr pasta Peper, zout 30 gr boerenboter 1 kleine ui, fijn gesneden 300-400gr doperwten 2 dl slagroom Brandt en Levi worst met venkel, in dunne reepjes 50 gr belegen of oude boerenkaas 2-3 el fijngesneden peterselie Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing in ruim water beetgaar. Saus: Verhit de boter en bak…